Jedilniki

JEDILNIK 1:

ZAJTRK

   1 kos ajdovega kruha

1 trdo kuhano jajce

1 paradižnik srednje velikosti

1 majhna zelena paprika

1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja

DOPOLDANSKA MALICA

1 polnomastni jogurt (150 g) v katerega dodamo

1 žlico mletih lanenih semen in počakamo, da nastane gel

dodamo še 1 žlico ovsenih kosmičev

1 smokva

pest borovnic

KOSILO

200 gramov riža, pečenega v pečici

četrt krožnika dušene mešane zelenjave

skuša, pečena na žaru ali v pečici

solata s stročjim fižolom (150g)

1 dcl rdečega vina

POPOLDANSKA MALICA

kos ovsenega kruha

žlička mandljevega namaza

rezina trdega sira

150 g lubenice

polovica granatnega jabolka

VEČERJA

50 g kuhane ječmenove kaše

Pražene bučke, avokado in kraški pršut (malo več kot četrtina krožnika)


JEDILNIK 2

ZAJTRK

50 g kuhane prosene kaše

50 g skute

žlica kakava

pest malin

1 breskev

2-3 žlice lešnikov

DOPOLDANSKA MALICA

2-3 ržena krekerja

domači čičerikin namaz

1 narezana kumara

1 korenček

1 majhna rdeča paprika (ali polovica)

KOSILO

Polnozrnate testenine v omaki iz jajčevcev in paradižnika

Popečen brokoli

1 piščančji zrezek (velikost dlani)

Solata z radičem in fižolom (2-3 žlice fižola)

1 dcl rdečega vina

POPOLDANSKA MALICA

1 lonček kefirja

pol grenivke

manjše jabolko

žlica pistacij

po želji žlička medu

VEČERJA

v pečici pečena polenta z zelišči

kuhana in popečena artičoka s feta sirom

solata iz svežega zelja

Zelo pomembno je tudi pitje zadostne količine tekočine (predvsem vode in nesladkanega čaja).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *